Kassawereld

Geregistreerde witte kassa

Een witte kassa is verplicht voor iedere Belgische zaak waarvan 25.000 euro of meer van de jaaromzet uit maaltijden (exclusief drank en btw) komt. Het geregistreerde-kassasysteem (GKS) houdt alle bewerkingen bij die in de kassa worden ingevoerd.

Horecazaken gebruiken het GKS, ook wel bekend als ‘witte kassa’, om alle verkoopactiviteiten te registreren. Dit is een door de overheid gecertificeerd systeem dat voldoet aan de geldende fiscale wetgeving.

Om financiële fraude te voorkomen en toezicht in horecazaken in België te verbeteren, is de GKS voorgesteld als een oplossing. Met behulp van dit systeem kan zwartwerk op grote schaal worden verminderd.

Met de “black box” die bij het systeem geleverd wordt, kan de overheid controles uitvoeren op inkomsten. De witte kassa draagt bij aan een eerlijker speelveld in handel en horeca door de concurrentie te vereffenen.

Is elke kassa geschikt als witte kassa?

Niet elke kassa is geschikt om als een witte kassa te dienen. Er zijn specifieke vereisten waaraan een kassa moet voldoen voordat deze als witte kassa kan worden gebruikt.

Niet elk kassasysteem wordt door de overheid goedgekeurd als witte kassa. Als je een analoge kassa gebruikt, zal dit niet worden toegestaan en moet je een online of digitaal systeem gebruiken, dat is toegestaan voor de digitale controle van transacties. De overheid stelt ook hoge standaarden voor het certificeren van kassasystemen.  Het is daarom belangrijk dat je met de juiste informatie uitzoekt welk systeem je het beste aanschaft.

Uit welke onderdelen bestaat een GKS?

Een witte kassa bestaat uit drie aan elkaar gekoppelde onderdelen:

  1. Een gecertificeerd kasssasysteem
  2. Een black box
  3. Een VAT signing card

Vraag uw offerte nu aan

Heb je een project in gedachten? Neem direct contact met ons op om een offerte aan te vragen of vul het formulier in en laat ons weten hoe we kunnen helpen.

cropped-cropped-Tekengebied-1.png

Wat zoek je?

Om onze service en informatie beter af te stemmen op onze klanten hebben we 3 vragen voor jou.
Jouw feedback helpt! 🙏🏻